Mijn aanpak

De Personal Branding Coach helpt jou jezelf op de kaart te zetten zodat je meer klanten trekt

 

Wat kan ik voor jou betekenen?

Met mijn personal branding bureau help ik jou graag om:

  • Jezelf op de kaart te zetten op een authentieke manier met al jouw unieke kwaliteiten, passies, ervaring en specifieke expertise.
  • Tevens leer ik je hoe je een succesvol bedrijf opbouwt door een goede niche te kiezen en met slimme marketing en de inzet van social media de klanten naar jou toe te trekken.
  • Je leert bovendien hoe je jouw diensten op een slimme manier kunt opbouwen zodat je niet langer afhankelijk bent van het ,niet altijd even lucratieve, ‘uurtje-factuurtje-model’.

 

Waarom is personal branding zo belangrijk als basis van jouw bedrijf?

In mijn praktijk als personal branding coach spreek ik veel zelfstandig professionals die het heel lastig vinden om ‘zichzelf te moeten verkopen’.  Soms zijn ze daarvoor al naar diverse trainingen en business bootcamps geweest waar ze allerlei interessante marketingmodellen hebben geleerd. Ze hebben geleerd dat ze actief moeten worden met social media. Of dat ze gerichter moeten gaan netwerken. Ze zijn lid geworden van ontbijtclubs. Kortom, ze doen echt veel moeite om aan nieuwe klanten te komen.

Allemaal hele goede adviezen en acties, maar om succesvol te zijn moet je daarbij wel in staat zijn jezelf goed te profileren. En veel mensen vergeten deze belangrijke basis eerst goed neer te zetten. Dat is jammer want succes is voor een heel groot deel afhankelijk van hoe jij jezelf in de markt zet. Zakelijk succes begint met een sterke personal branding.  Want wat heb je aan al die marketingmiddelen die je in kunt zetten als je nog geen goed verhaal hebt?

 

“De impact van je personal brand kun je afmeten aan de vraag hoe vaak je gevraagd wordt voor de dingen waarvoor je gevraagd wilt worden.“

 

Joyce Meuzelaar, een dame die sinds 1981 actief is op het vlak van marketing en communicatie, schreef een boek onder de titel

Marketing is waardenloos, authenticiteit  is magnetizing”.

De kern van haar betoog kan ik volledig onderschrijven; – Door authentiek te zijn als mens trek je anderen aan – Maar zegt zij daarbij; “Om oorspronkelijk te zijn moet je weten wat je het beste kunt, waar je passie ligt en wat je kernwaarden zijn. Wanneer je weet wie je bent, waar je voor staat en wat je echt belangrijk vindt, kun je echt gaan “magnetizen” op natuurlijke wijze. Je zult dan mensen en bedrijven op natuurlijke wijze aantrekken, simpelweg omdat je eerlijk, jezelf en “echt” bent.” Kortom met een krachtige identiteit trek je anderen (klanten) aan.

 

Daarin mogen we best wat meer zelfbewust zijn.  In Nederland vinden veel mensen het “not done” om  boven het maaiveld uit te steken. Neem geen genoegen met een doorsnee middelmatige versie van jezelf! Ontwikkel je eigen specifieke unieke bijdrage en zorg ervoor dat je een eigen niche opzet en een eigen markt creëert. Verhoog je zichtbaarheid; Jij en de resultaten van je aanpak, moeten zichtbaar gemaakt worden.

 

Wil je nu echt aan de slag met jouw personal branding? Lees dan meer over de diensten van De Personal Branding Coach…