Wat klanten zeggen

 

team_veronique

team_rob1

 

 

 

Wij hebben de stap gemaakt om een Personal Branding traject bij Saskia te doen omdat we ons realiseerden dat we als administratiekantoor/accountants  wat moesten doen met de ontwikkelingen in de markt.  En dat we daar ook een helder antwoord op moesten bieden, onder andere door onze drive beter zichtbaar te maken voor onze (potentiële) klanten.

De begeleiding was prettig en hoe verder we in “het proces” kwamen hoe concreter het werd. Het traject was echt een bewustwordingstraject voor ons.

Saskia heeft ons door kritische vragen een spiegel voorgehouden en ons doen realiseren dat wij de “oplossing” al in ons hadden. Het onder woorden brengen was een andere uitdaging. Op sommige momenten moesten we echt op gang geholpen worden, wat gelukkig geen probleem was voor Saskia.

Het resultaat is dat wij helder hebben gekregen waar wij voor staan. Vanuit de principiële gedachte dat het HOE veel belangrijker is dan het WAT zijn we bewuster met veel zaken aan de slag gegaan. Onze nieuwe website is een direct uitvloeisel van het proces geworden. Ook schrijf ik nu blogs schrijf en daarmee verwacht ik een groter publiek te treffen en uiteindelijk een groei te realiseren van klanten die onze aanpak en drive waarderen.

Rob Hannot  & Véronique Kuijper, Hannot Finance

 

Marie Louise Dibbets

 

“Al een tijdje liep ik in mijn hoofd met het idee om voor mezelf te starten maar wat ik zou gaan doen en voor wie was me nog niet duidelijk. Daarnaast wilde ik nou wel eens weten wat mijn personal brand was.

Daarom heb ik contact gezocht met Saskia en ben ik een personal branding traject bij haar gestart.

Wat ik erg prettig vond waren de praktische hulpmiddelen en voorbeelden waardoor ik veel zelf kon doen. Je moet toch uiteindelijk zelf bepalen wat je neer wilt zetten en dat proces moet je zelf doorgaan. Haar begeleiding hierin was heel relaxt, open en meedenkend. En inspirerend!

Het traject heeft me een helder beeld op mijn markt opgeleverd, wat heeft geresulteerd in

MLE Management advies! www.mlemanagementadvies.nl

Hierbij heeft Saskia ook meegedacht met mogelijke teksten voor de site en hoe je je doelgroep kan laten merken dat je ‘bestaat’. Zo ik heb ik een eigen E-book geschreven en andere teksten. Super leuk om te doen! Ik schrijf met nog meer plezier. Inmiddels heb ik mijn E-book op Linkedin, Facebook en Twitter aangeboden. Best spannend…. Maar wat heb al veel reacties gekregen! Wat een kick geeft dat, zeg.

Dank voor jouw hulp! “Marie-Louise Dibbets

 

Rob van Betuw

 

 

Hoewel ik toch een mooie trackrecord heb mogen opbouwen op het vlak van changemanagement in de bancaire sector en verzekeringsbranche, merkte ik toch dat de markt zeer weerbarstig was. Er zijn zoveel mensen in deze branche actief dat ik het lastig vond om hierin mijzelf te onderscheiden met mijn eigen ‘brand.’ Op zich weet ik wel wat ik waard ben maar hoe vat je dit samen in een CV?

Om deze reden heb ik de hulp van Saskia ingeroepen en we hebben in een aantal sessie aangescherpt wat het merk Rob van Betuw precies te bieden heeft aan werkelijke toegevoegde waarde. En dat heeft geleid tot een geweldig CV waar ik veel positieve feedback op krijg. Maar dat niet alleen. Het heeft er tevens toe geleid dat ik op de leukste interim-opdracht in jaren heb gekregen. Een geweldige veranderopdracht op een stevig senior managementniveau. Echt een opdracht waar ik mijn tanden in kan zetten en waar ik veel energie, plezier en voldoening aan beleef. Weet dat ik jou hiervoor nog steeds bijzonder dankbaar ben! Rob van Betuw, Senior manager Klantketenmanagement a.i.

 

Rik de Lange

 

 

Omdat ik worstelde met het aanbrengen van focus in mijn activiteiten en daarnaast mijn positionering in de markt wilde versterken heb ik mij tot Saskia gewend. Ik wilde ook de nieuwe marketingaanpak leren waarbij je met behulp van bloggen en de inzet van social media jezelf als expert in de markt zet. Daarvoor moest ik wel een drempel overwinnen als het gaat om het schrijven van informatieve artikelen.

De goede begeleiding in het schrijven heb ik zeer gewaardeerd. Aan de hand van duidelijke opdrachten en goede structuur in het lesmateriaal loodst Saskia je door de materie.

Door de structurele opbouw van het (les)materiaal leer je focus aanbrengen en informatieve artikelen / nieuwsbrief schrijven die in eerste aanleg boeien, vertrouwen opbouwen en in tweede aanleg uitnodigen om uiteindelijk klant te worden. Daarnaast heeft Saskia mij zeer goed geholpen bij het herschrijven van mijn CV naar een leesbaar goed ogend stuk voor een betere positionering.

Naast dat het traject mij een mooie website heeft opgeleverd waar ik daadwerkelijk trots op ben. Het schrijven van artikelen is nog steeds geen 2e natuur maar gaat me al wel beter af.

Het traject heeft het mij vooral ook bewustwording en focus van mijn sterke punten opgeleverd. Waar sta ik voor, waar ga ik voor. http://website.detresaurier.nl

 

 

Marije VerstegenIk werkte als zzp’er maar voelde dat ik nog een laatste slag moest maken om echt ondernemer te zijn. Eerst heb ik geprobeerd om te brainstormen met mensen uit mijn netwerk (dat kost niks, maar dat leverde niet veel op). Toen sprak ik Saskia en zij zei in korte tijd zoveel belangrijke dingen dat ik dacht; ‘nou moet ik echt aan de bak’.

Saskia heeft een hele heldere visie op je mogelijkheden als ondernemer. Die zet ze om in concrete acties, waardoor je helder voor ogen hebt wat je volgende stap moet zijn. Ze inspireert je om boven jezelf uit te stijgen. Bovendien is ze een heel leuk mens. Het is een plezier om met haar samen te werken. Wat ik ook heel positief vind is dat ik echt het gevoel heb dat ik mijn verhaal kwijt kan. Wat ik heb gewaardeerd zijn haar humor, ontspannenheid, gastvrijheid, en de bereidheid om zelf ook te leren. Ook haar gulheid vond ik bijzonder (ik ken niet veel mensen die zo relaxed hun groep van 35 mensen voor een ochtend in andermans handen leggen). Saskia heeft een wezenlijke gerichtheid op samenwerken en op gelijkwaardigheid.

Ik heb ongelooflijk veel geleerd door dit traject en hele mooie welke resultaten bereikt. Ik snap nu dat ik van een afstandje naar mezelf en mijn werk moet kijken en vanuit dit afstandje mijn marketing moet oppakken. Niet in de ‘overdrachtstand’ schieten (kennis overdragen en uitleggen), maar veel meer verhalen vertellen, verhalen waarbij mensen nieuwsgierig zijn naar de afloop, en waarin ze zichzelf herkennen. Ik heb ook de marketingtechnieken geleerd die ik nodig heb om mijn netwerk te vergroten waaruit ik dan weer kan putten voor opdrachten. Daarnaast heb ik veel dingen geleerd waar ik geen flauw benul van had. Over het schrijven van blogs, het opzetten van een mailinglist, het maken van een website enz, enz. En ik heb geleerd hoe leuk dat is om te doen! Ik weet dat ik steeds terug moet grijpen naar mijn ‘why’. In feite heb ik geleerd hoe ik op een authentieke manier marketing kan doen.

Met als resultaat dat de opdrachten en klanten nu aan alle kanten op mij afkomen.

Haar belangrijkste kwaliteiten: geweldige resultaten, deskundigheid, waar voor je geld.”   Marije Verstegen  organisatieadviseur/interimmanager

 

Jenny

 

 

“Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik dacht al een aantal jaar na over een volgende stap in mijn loopbaan, maar ik wist niet goed welke kant ik op wilde. Hoewel…….., in mijn achterhoofd bleef het idee ronddwalen om iets met financiële coaching te doen. Maar hoe? En wat precies? In grote lijnen had ik dus wel ideeën welke kant ik op wilde, maar ik had geen idee hoe ik dit moest aanpakken. Een vriend verwees mij naar de site van Saskia. Het aangaan van dit coachingstraject is de eerste stap geweest serieus over mijn eigen bedrijf na te denken en de mogelijkheden te ontdekken.

De begeleiding van Saskia was prettig en doelgericht. Zij heeft een duidelijke visie en weet ideeën om te zetten in praktische en concrete stappen om ze ook daadwerkelijk te realiseren. Daarbij heeft ze een brede interesse waardoor ze van veel zaken kennis heeft en goed mee kan denken. Het traject heeft mij inzicht gegeven in mijn kwaliteiten, duidelijk gemaakt welke vorm van financiële coaching bij mij past en waar mijn focus ligt. Het eindelijke resultaat is dat ik daadwerkelijk een eigen bedrijf ben gestart.

Terugkijkend kan ik zeggen het was de investering meer dan waard. De gesprekken met Saskia hebben mij veel inzichten gegeven Ook heb ik een marketingplan en heb ik geleerd hoe ik social media kan toepassen binnen mijn bedrijf! Maar belangrijker nog, ik ben ertoe aangezet om daadwerkelijk stappen te maken. Iets wat anders nog jaren had kunnen duren. En daar ben ik erg blij mee!”  Jenny Koch / Financieel Coach

 

Afbeelding

 

 

Saskia is een authentieke en zeer kundige professional. Met haar praktische benadering helpt ze je verder om je personal branding aan te scherpen en te verbeteren. Saskia heeft met veel waardering een workshop voor GITP MZ en GITP Consulting verzorgd. Haar bijdrage was dermate overtuigend dat ze voor haar expertise voor ons een vaste externe adviseur zal worden. Ik kan haar van harte aanbevelen.  Willem M.G. Allertz  directeur GITP Consulting / managing director

 

Marieke

 

 

Ik volgde Saskia al een tijdje via de blogs die zij schrijft. De blogs inspireerden mij wat betreft het inzetten van je eigen unieke kracht en eigenheid. In mijn zoektocht naar een nieuwe baan, een goede CV en presentatie, had ik het gevoel dat Saskia mij kon ondersteunen in het opstellen van een uniek, passend en professioneel CV.
Wat ik zelf lastig vond was hoe ik mijn zachte eigenschappen, die mijn kracht zijn, kon vertalen in duidelijke en krachtige taal. Ik wilde durven om mezelf bloot te geven in een CV en daar trots op te zijn

De begeleiding van Saskia heb ik als heel prettig ervaren. Ze komt heel snel tot de kern en ze heeft veel mensenkennis. Wat ik heel prettig vond is het samen opzetten van het CV. Echt letterlijk samen doen. Dat verliep efficiënt en prettig, helemaal passend bij mij als persoon.

Wat ik heel knap vond is dat Saskia net die dingen eruit pakt, die voor mij essentieel zijn. Ze heeft mij geholpen in het mezelf durven bloot geven in duidelijke en krachtige taal. Verder heb ik het invullen van het werkboek als heel goed ervaren. Het was echt een proces om mezelf nog beter te leren kennen en tot de kern te komen. Ik heb veel waardering voor de uitgebreide opzet van het werkboek en de goede opbouw. Echt een handvat om mee aan de slag te gaan. Ik heb echt plezier gehad in het gehele traject!
Ik ben echt trots op het CV dat ik nu heb. Ik krijg ook veel positieve reacties op mijn nieuwe CV vanuit mijn omgeving. Super! Marieke Kruitwagen, organisatie adviseur

 

 

 

“Ik heb Saskia Postma benaderd omdat ik mezelf beter wilde profileren op de markt, zodat ik gevraagd zou worden voor opdrachten i.p.v. zelf erg veel aan acquisitie te doen. Daarnaast wilde ik m’n kwaliteiten beter leren kennen en ontdekken waar ik voor sta, zodat ik me beter kon presenteren.

Saskia is een ervaringsdeskundige met een passie voor haar vak.  Dat inspireerde mij, zodat ik ook enthousiast werd en nog meer in beweging kwam. Aan de hand van een groot aantal opdrachten kwam ik er steeds beter achter hoe ik in elkaar zit en wat ik in kan zetten. Wat ik als prettig heb ervaren, waren vooral haar positieve instelling en haar grote kennis van zaken op het gebied van personal branding. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk. Ze is open en eerlijk en ze maakt snel verbinding met de ander. Daarnaast is ze gul met het delen van kennis en ik mocht zelfs een paar producten van haar gebruiken.

Door dit traject jou kijk ik nu op een meer professionele manier tegen het zaken doen aan. Daarnaast profileer ik mezelf en mijn business als interim HR adviseur/manager en loopbaancoach doelgerichter. Weet beter welke kwaliteiten ik in huis heb en hoe ik die kan inzetten bij het bereiken van mijn doelen. Niet alleen mijn eigen kwaliteiten kreeg ik helder, maar ook leerde ik bijvoorbeeld hoe ik het aanbieden van gratis producten in kan zetten voor mijn marketing. Het volgen van een personal branding traject is een mooie investering in jezelf. Het maakt je zelfverzekerder en je leert hoe je je markt en je doelen helder krijgt, waardoor je gericht en succesvol je klanten weet te benaderen.”  Lia Romein

 

 

“Ik ben bij Saskia gekomen omdat ik mezelf sterk(er) in de markt wilde kunnen neerzetten, met een goed ‘verhaal’ (CV) en een duidelijke focus in mijn profilering. Ik vond haar aanpak heel praktisch, overzichtelijk en behapbaar. Ik had er direct een goed gevoel bij. Saskia kan de voor mij complexe zaken heel simpel maken, en dat ook nog eens op een hele leuke sympathieke manier uitleggen. Aan de manier waarop zij zaken uitlegt, dacht ik telkens ‘ja natuurlijk, wat is dat ook eigenlijk logisch’. Ik vond het prettig dat Saskia zo praktisch en to-the-point is ingesteld. Geen poespas of ingewikkeld gedoe. En ze kan goed luisteren en de juiste vragen stellen, met een leuke dosis humor. Het traject met Saskia heeft mij een veel beter beeld van mijn kwaliteiten opgleverd en ook weet ik nu van waar ik me op wil richten (mijn focus). Daarnaast heb ik nu een prachtig CV / portfolio dat ik goed kan inzetten in mijn profilering.” Hannah van der Leij, projectmanager/adviseur duurzaamheid

 

 

 

“Ik heb Saskia benaderd omdat ik van alles deed, maar het leek of al die zaken niets met elkaar te maken hadden. Ik had 4 (of 5) kaartjes op zak en afhankelijk van de persoon en setting had ik een ander verhaal. Soms over de installatie van duurzame maatregelen in gebouwen, dan weer over persoonlijke ontwikkeling van medewerkers en weer een andere keer over het stimuleren van burgerkracht bij bewoners.  Maar ik was op zoek naar MIJN verhaal. Wat was nou mijn bijdrage in al die initiatieven die ik had lopen: van energiebesparing bij sportverenigingen tot workshops over burgerkracht. Door de gesprekken met Saskia heb ik nu een logische postitionering voor mijzelf, die ik makkelijk kan vertellen aan klanten en waarin mijn diverse opdrachten en ervaringen een plek hebben gekregen”. Penny Nugteren, interimmanager, adviseur

 

 

 

“Saskia heeft mij als starter onder haar hoede genomen. Ik wist niet goed welke kant ik op wilde, doordat mijn opleiding me niet voor een specifiek vak heeft opgeleid. Saskia heeft door het stellen van de juiste vragen veel bij mij los gemaakt. Ze heeft me ondersteund in het uitwerken van mijn projecten, hierdoor heb ik geleerd mezelf beter te profileren. Door haar weet ik nu wat ik wil! Saskia is een echte steun voor me geweest en ik zou haar zeker aanbevelen aan anderen!” – Dafne van den Berg

 

 

 

 

 

“Saskia kan snel en doeltreffend doortreden tot de kern. Doorziet snel en is fijngevoelig op het achterliggende. Uitmuntende coach en trainer.” – Renze Smits

 

 

 

“ Ik heb Saskia Postma als coach gekozen vanwege haar specialisme in personal branding. Saskia heeft mij uitstekend geholpen om een duidelijk persoonlijk profiel te maken dat recht doet aan wie je bent en wat je kunt. Wij hebben gesprekken gevoerd over mijn werkverleden waarbij Saskia goed is in het herkennen van kwaliteiten, van datgene wat specifiek is in mijn aanpak of werkwijze en van de rode draad in het geheel.  Saskia is een plezierige gesprekspartner die goed kan luisteren en teruggeven wat ze heeft gehoord.

De gesprekken met haar waren niet alleen plezierig maar vooral ook inzicht gevend over de richting die ik mijn loopbaan verder wil geven. Ik heb haar ervaren als een warme persoonlijkheid die investeert in haar cliënt en last but not least heel professioneel te werk gaat in haar specialiteit van personal branding.” Lizzy Plaschek Bestuurder St. de Vrijeschool Noord en Oost Nederland

 

 

 

“Saskia heeft mij op mijn eigen pad gezet. Mijn onduidelijkheid over wat ik wil en wie ik ben heeft zij zeer snel en adequaat in belangrijke mate opgehelderd. Saskia is zeer bekwaam in wat ze doet. Ik was verbluft over haar betrokkenheid, rijke ervaring en haar vermogen snel tot de kern van de zaak te komen. Saskia, dank je voor jouw bijdrage in mijn ontwikkeling!” – Geert Snijder

 

 

 

 

“Saskia heeft me geweldig op weg geholpen met een sollicitatietraining. Met haar resultaatgerichtheid en persoonlijke aandacht legt ze op een vriendelijke manier snel de vinger op de zere plek en legt ze ook duidelijk uit waar verbeteringen nodig zijn. Heel plezierig en effectief, de baan was voor mij!” Karin Rienstra

 

 

 

“Zo af en toe is het goed om als interim professional eens goed te kijken naar je eigen bedrijf. Dat heb ik gedaan en daarbij ook eens goed nagedacht over mezelf; vind ik het leuk wat ik doe? wil ik dat de komende jaren ook doen? wat wil ik voor nieuws doen? Waar wil ik in groeien? Eigenlijk kan je zeggen heb ik mezelf een careercounseler gegund, zoals ik zo vaak anderen in organisaties, waar ik opdrachten vervul, naar verwijs vanuit mijn HR expertise. Saskia Postma is voor mij de careercounseler geweest. Dat was een fantastisch traject. Ik kan haar aan iedereen aanraden, als je jezelf de vraag stelt; doe ik nog wat ik wil doen?” Ina Huising

 

 

 

“ De reden dat ik contact heb gezocht met Saskia, is dat ik na het maken van meerdere CV’s merkte ik dat ik op mijn CV onvoldoende uit de verf kwam. Ook vond ik het moeilijk om tot de kern te komen, zeker na een hele brede werkervaring van 30 jaar!! Ik heb voor Saskia gekozen o.a. doordat zij op erg actief is en mij triggert met alle  informatie en kennis die zij deelt. Haar aanpak heb ik vanaf het eerste moment als zeer positief ervaren. Vanaf het eerste contact, telefonisch heb ik me op mijn gemak gevoeld. De ondersteunende tools hebben me geholpen om tot mijn verhaal te komen. Uit mijn verhaal heeft zij vervolgens de kern gefilterd. Het heeft mij een aansprekende profilering opgeleverd. Een mooi eindproduct waar ik trots op ben en wat ik aan anderen durf te laten zien. Een product waar ik van vind dat ik er goed mee uit de verf kom. Daarnaast heb ik een verhaal te vertellen doordat ik nu de kapstokken ken waar ik mijn verhaal goed aan kan ophangen. Ik zou  haar aanbevelen aan anderen die overwegen met Saskia in zee te gaan om de volgende redenen: Saskia is iemand die goed luistert, tot de kern weet te komen, structuur biedt en je pas laat gaan als er een voor beide goed eindproduct is gecreeerd.Hennie de Ruiter, organisatieadviseur

 

 

 

 

 

Ik heb een eigen adviesbureau opgericht en heb goede vooruitzichten. Nogmaals bedankt voor alle goede dingen die je me hebt meegegeven. Ik ben je daar erg dankbaar voor, zonder jouw inbreng had ik deze groei waarschijnlijk niet doorgemaakt. Bedankt.” Albert van der Laan

 

 

“Saskia Postma vervult haar rol als Personal Branding Coach met verve en veel enthousiasme. Via een zorgvuldig doordacht concept, op basis van coaching, zelfreflectie en 360 graden feedback, heb ik veel over mijzelf, mijn kracht en toegevoegde waarde geleerd en kunnen toepassen. Ik ben Saskia dankbaar voor de nieuwe waardevolle inzichten en kan haar aan iedereen aanbevelen.”  Marko Kramer

 

 

 

Ik ben met Saskia Postma in zee gegaan omdat ik meer inzicht wilde krijgen in mijn unieke eigenschappen waarmee ik onderscheidendheid kan creëren. De schriftelijke opgaves om zelfinzicht te krijgen zette mij goed tot nadenken. Haar spiegelende vragen tijdens onze afspraken verdiepte dit inzicht. Prettig waren haar optimisme en openheid.  Het feit dat Saskia geen waardeoordeel uit, werkt stimulerend.  Zij maakt iets dat ik zelf als belemmerend ervaar bespreekbaar in gewone woorden. Eigenlijk bevestigde zij me in mijn denken maar nam ze mijn schroom weg om er trots op te zijn. Ik ben gestimuleerd om het schrijven te gebruiken als middel daarvoor. Tastbaar resultaat van het traject is een mooi vormgegeven CV en een artikel en flyer als marketing instrument.

Niet voor niets zegt het spreekwoord ‘samen weten meer dan één’. Saskia weet haarfijn uit jouw verhaal een rode draad te pakken waarmee jij op weg kunt. Door haar no-nonsens benadering wordt het ineens heel gewoon om je eigen talenten en vaardigheden te benoemen en is je bescheidenheid niet langer je bondgenoot. Het is een kadootje aan jezelf om niet alleen te blijven puzzelen, maar dat samen met iemand te doen die je vleugels geeft om nieuwe wegen in te slaan. Joke Twigt, managementcoach

 

“Saskia is in staat op om een volkomen natuurlijke wijze haar gesprekspartner uit te nodigen het beste van zichzelf te tonen in een gesprek. Zij hanteert een uitnodigende, onderzoekende en zeker geen veroordelende gespreksstijl. Daardoor krijgt het gesprek verdieping, warmte en kleur en komen motieven, afwegingen en kwetsbaarheden aan bod die de mens en de verklaringen van keuzes achter het CV, tot leven helpen komen. Het wordt zo een Gesprek waarin verleden en toekomst, resultaten en dromen of ambities samen doorsproken worden en helpen het onderzoek naar een volgende (loopbaan)stap succesvol te maken.” Rob van Doorn, Manager Wonen

 

“Ik kan terugkijken op een periode waarin we goed samengewerkt hebben, op een prettige manier en het uiteindelijke doel is bereikt, namelijk een aanstelling voor onbepaalde tijd als MT lid. Het was een bijzondere ervaring om te merken hoe snel interactie, houding en gedrag effect hadden op veranderingen in de situatie. Soms vroeg ik me wel af: werkt het inderdaad zo snel? Echter in de praktijk werkt het inderdaad ook zo.
Regelmatig hebben we het gehad over feedback geven en ontvangen gehad. Ik merk dat ik meer zelfvertrouwen heb gekregen, en onafhankelijker ben geworden, zekerder. Kortom, ik heb een goede tijd gehad, veel geleerd, het klikte tussen jou en mij goed en werkte zeer productief. Saskia, ik wil je nogmaals hartelijk bedanken.” – Manager Planning & Control bij De Woningcorporatie